Active TopicsActive Topics  Display List of Forum MembersMemberlist  Search The ForumSearch  HelpHelp
  RegisterRegister  LoginLogin
PowerHome Programming
 PowerHome Messageboard : PowerHome Programming
Subject Topic: RemoteCC crashes on tablet Post ReplyPost New Topic
Author
Message << Prev Topic | Next Topic >>
Resolute
Newbie
Newbie
Avatar

Joined: January 11 2016
Online Status: Offline
Posts: 32
Posted: October 10 2016 at 21:27 | IP Logged Quote Resolute

I am struggling with my Windows 10 tablet (used as a control pad running RemoteCC). It keeps crashing the app but I cannot zero in on the issue.

The error is:


PowerBuilder Application Execution Error (R0035)
Application terminated. Error: Error calling external object function recvdata at line 5 in read event of object ole_udp of w_main.


The same RemoteCC window runs just fine on Win 10 on my desktop PC. Any Ideas? Hopefully the Powerbuilder error is specific to the issue.
Back to Top View Resolute's Profile Search for other posts by Resolute
 
dhoward
Admin Group
Admin Group
Avatar

Joined: June 29 2001
Location: United States
Online Status: Offline
Posts: 4424
Posted: October 15 2016 at 20:08 | IP Logged Quote dhoward

Resolute,

It appears that the OCX files did not properly register.
Make sure that you launched the Remote CC install using
"Run as administrator". If that doesnt fix it, then try
opening a command prompt using "Run as administrator"
and navigating to the directory where the OCX files are
located. This would be c:\windows\system32 for a 32 bit
system and c:\windows\syswow64 for a 64 bit system.
Once in the proper directory, you should see the OCX
files by doing a DIR cs???ax8.ocx.

For each file in this list, you'll want to do a:

regsvr32 cswskax8.ocx

The cswskax8.ocx is just one of the files that will be
in the list so you'll need to do it for all. Make sure
the you get the DLL register server succeeded message
and this should clear up the issue.

Hope this helps,

Dave.
Back to Top View dhoward's Profile Search for other posts by dhoward Visit dhoward's Homepage
 
Resolute
Newbie
Newbie
Avatar

Joined: January 11 2016
Online Status: Offline
Posts: 32
Posted: October 15 2016 at 22:42 | IP Logged Quote Resolute

Tried to register files, no ocx files exist in the system32 folder that
match the names you describe. Reinstalled (ANSI version) under
admin user, rechecked, still no ocx files matching the pattern ( cs???
ax8.ocx).

Running Win10, 32 bit
Back to Top View Resolute's Profile Search for other posts by Resolute
 
dhoward
Admin Group
Admin Group
Avatar

Joined: June 29 2001
Location: United States
Online Status: Offline
Posts: 4424
Posted: October 16 2016 at 14:43 | IP Logged Quote dhoward

Resolute,

Try checking for other versions of the OCX files using:

dir cs???ax?.ocx

Since this is the Remote CC which hasnt been recompiled
for awhile it's possible that the OCX files are either
version 6 or 7.

Since you're running 32 bit Windows 10, the directory
should be c:\windows\system32.

Dave.
Back to Top View dhoward's Profile Search for other posts by dhoward Visit dhoward's Homepage
 
Resolute
Newbie
Newbie
Avatar

Joined: January 11 2016
Online Status: Offline
Posts: 32
Posted: October 16 2016 at 15:06 | IP Logged Quote Resolute

I searched for all files ending in .ocx on the entire
tablet, nothing that ends in ax?.ocx

Also searched my desktop (where it works fine), nothing
on there either. The closest I can find is cswsk32.ocx

Can you point me to another source of these files so
that I can place them there?
Back to Top View Resolute's Profile Search for other posts by Resolute
 
dhoward
Admin Group
Admin Group
Avatar

Joined: June 29 2001
Location: United States
Online Status: Offline
Posts: 4424
Posted: October 16 2016 at 15:28 | IP Logged Quote dhoward

Resolute,

I didnt think the Remote Clients were that old. It took
me a little while but I was able to find the original
installer source on a backup and you are correct. The
file we are looking for is cswsk32.ocx.

Try running the regsvr32 command on this ocx file and it
should solve the error (as long as you get the DLL
register server successful message).

Let me know,

Dave.
Back to Top View dhoward's Profile Search for other posts by dhoward Visit dhoward's Homepage
 
Resolute
Newbie
Newbie
Avatar

Joined: January 11 2016
Online Status: Offline
Posts: 32
Posted: October 16 2016 at 19:56 | IP Logged Quote Resolute

I was able to register it, not sure if it was or not to
begin with. It immediately crashed again though.
Interestingly, I remembered that the problem, very
intermittent before, suddenly got much worse somehow,
like every time that I turned on a light it would crash
with that error. I switched the wireless from 5Ghz N
back to the 2.4Ghz G (it was on G before), and things
are much more stable. Maybe something with the N
protocol in the TCP/IP stack? I'm pretty sure that the
ocx file is directly related to the socket interface.
Back to Top View Resolute's Profile Search for other posts by Resolute
 
dhoward
Admin Group
Admin Group
Avatar

Joined: June 29 2001
Location: United States
Online Status: Offline
Posts: 4424
Posted: October 16 2016 at 20:11 | IP Logged Quote dhoward

Resolute,

Based upon your last message, the registering of the
control was not your problem. I assumed that the
Remote CC was crashing EVERY time...I didnt realize
that it was originally an intermittent problem.

If that is the case, then the next thing to try is to
right-click the remote CC executable (or the shortcut
you use to launch it) and on the compatibility tab,
set it to run as administrator and set the
compatibility to Windows 7.

You are correct that the cswsk32.ocx is the socket
interface control.

Let me know how that goes.

Dave.
Back to Top View dhoward's Profile Search for other posts by dhoward Visit dhoward's Homepage
 
Resolute
Newbie
Newbie
Avatar

Joined: January 11 2016
Online Status: Offline
Posts: 32
Posted: October 16 2016 at 20:55 | IP Logged Quote Resolute

I changed the compat to Win7, let's see how it goes.

The RemoteCC feature of this app is what truly sets it apart from any others, extending the control over wireless to pretty much
anywhere in the most flexible of ways. Any plans to compile it using a newer framework?

BTW, I have tried uploading a screenshot, but I get a server error no matter what size, format, etc. I used different browsers as
well.
Back to Top View Resolute's Profile Search for other posts by Resolute
 
dhoward
Admin Group
Admin Group
Avatar

Joined: June 29 2001
Location: United States
Online Status: Offline
Posts: 4424
Posted: October 17 2016 at 19:35 | IP Logged Quote dhoward

Resolute,

Definitely plan to update the Remote CC and Remote DS programs. Im also looking to combine them so you don't need separate apps and update to the latest
frameworks.

Let me know how it goes with the compatibility settings.

The screen upload feature definitely is problematic and seems to only work for some people. What is the server error you get? I just tested using Chrome and it
worked for me.

Dave.
Back to Top View dhoward's Profile Search for other posts by dhoward Visit dhoward's Homepage
 
Resolute
Newbie
Newbie
Avatar

Joined: January 11 2016
Online Status: Offline
Posts: 32
Posted: January 04 2017 at 22:55 | IP Logged Quote Resolute

I just gave up. Any device that relies on wireless
just crashes constantly (I tried 3 tablets, 2.4 & 5
Ghz, N,B,etc). Too bad, because the 10" win 10
tablets are perfect control pads.

I resorted to a full screen web interface that
refreshes every 90 seconds, and on any button press.
Not as responsive as the socket based interface, but
the crashing was driving me CRAZY!

As much as I LOVE PH, I am keeping my eyes open for an
alternate automation platform, something designed more
for current hardware ane OS support.
Back to Top View Resolute's Profile Search for other posts by Resolute
 
dhoward
Admin Group
Admin Group
Avatar

Joined: June 29 2001
Location: United States
Online Status: Offline
Posts: 4424
Posted: January 05 2017 at 13:25 | IP Logged Quote dhoward

Resolute,

Don't give up just yet. Let me make an updated Remote CC compiled using the latest Powerbuilder development environment and most recent versions of the Winsock controls. It will take me a few days but shouldnt be too difficult. I can then get you a copy to test. It won't have an installer or anything so you'll need to manually register controls but won't be any different from what you've already done.

PowerHome has definitely fallen behind in updates (some of this is also due to the PowerBuilder development environment that SAP has just let sit and languish). The good news though (I hope) is that SAP has licensed future PB development to Appeon with their new updated release (PowerBuilder 2017) due out in the first quarter (Ive already prepaid). Hopefully that will help with some of the compatibility issues we're seeing with newer hardward and OS'es.

I'll let you know when Ive got something ready to test.

Dave.
Back to Top View dhoward's Profile Search for other posts by dhoward Visit dhoward's Homepage
 
Resolute
Newbie
Newbie
Avatar

Joined: January 11 2016
Online Status: Offline
Posts: 32
Posted: January 05 2017 at 20:49 | IP Logged Quote Resolute

Thanks for the interest, and hopefully we can get a resolution with the updated controls. I have yet to find anything as versatile and extensible as PH, so I won't likely
be doing anything soon.

Fingers crossed!!

S
Back to Top View Resolute's Profile Search for other posts by Resolute
 
dhoward
Admin Group
Admin Group
Avatar

Joined: June 29 2001
Location: United States
Online Status: Offline
Posts: 4424
Posted: January 07 2017 at 17:55 | IP Logged Quote dhoward

Just wanted to post a followup for anyone monitoring this thread. No lockups or crashes so far using the latest version.

If anyone else is having issues with Remote CC clients, let me know and I'll get the latest version to you.

Dave.
Back to Top View dhoward's Profile Search for other posts by dhoward Visit dhoward's Homepage
 
gg102
Senior Member
Senior Member


Joined: January 29 2013
Location: United States
Online Status: Offline
Posts: 214
Posted: January 07 2017 at 18:42 | IP Logged Quote gg102

Dave,
Mine is working fine, but I am curious, what's
new/changed?   

Oh, BTW, I've worked out a lame debug screen using the
CC that shows your choice of globals and the local vars,
if anyone's interested.

Back to Top View gg102's Profile Search for other posts by gg102
 
dhoward
Admin Group
Admin Group
Avatar

Joined: June 29 2001
Location: United States
Online Status: Offline
Posts: 4424
Posted: January 07 2017 at 18:57 | IP Logged Quote dhoward

gg,

Nothing much really changed (that I can remember) other than compiling with the latest version of PowerBuilder and using the latest Catalyst version 8 Winsock
control.

The version that is included with PowerHome 2.1.5d under c:\powerhome\phutils\phremotecc would be real close to what I just recompiled.

I think the main issue that Resolute was having is that he was using a very old version of the Remote CC (probably from the standalone remoteclients install)
from either 2006 or 2008.

I'd definitely be interested in seeing what you've done in the CC for globals and locals.

Dave.
Back to Top View dhoward's Profile Search for other posts by dhoward Visit dhoward's Homepage
 
Resolute
Newbie
Newbie
Avatar

Joined: January 11 2016
Online Status: Offline
Posts: 32
Posted: January 08 2017 at 12:19 | IP Logged Quote Resolute

Up and running, now have 2 tablets serving my home.

Thanks for the re-compile and resolution!!



Edited by dhoward - January 08 2017 at 12:44
Back to Top View Resolute's Profile Search for other posts by Resolute
 
gg102
Senior Member
Senior Member


Joined: January 29 2013
Location: United States
Online Status: Offline
Posts: 214
Posted: January 18 2017 at 09:09 | IP Logged Quote gg102

Dave,

did you receive my lame debugger that I sent to you?
Back to Top View gg102's Profile Search for other posts by gg102
 
dhoward
Admin Group
Admin Group
Avatar

Joined: June 29 2001
Location: United States
Online Status: Offline
Posts: 4424
Posted: January 18 2017 at 09:53 | IP Logged Quote dhoward

gg,

Yes I did . Thank you. I havent had a chance to load it up, but hope to do so this weekend. Once I do, I'll try to export as scripts and post on the forum so others will be able to take advantage of it.

Will keep you posted.

Dave.
Back to Top View dhoward's Profile Search for other posts by dhoward Visit dhoward's Homepage
 

If you wish to post a reply to this topic you must first login
If you are not already registered you must first register

  Post ReplyPost New Topic
Printable version Printable version

Forum Jump
You cannot post new topics in this forum
You cannot reply to topics in this forum
You cannot delete your posts in this forum
You cannot edit your posts in this forum
You cannot create polls in this forum
You cannot vote in polls in this forum