Active TopicsActive Topics  Display List of Forum MembersMemberlist  Search The ForumSearch  HelpHelp
  RegisterRegister  LoginLogin
PowerHome General
 PowerHome Messageboard : PowerHome General
Subject Topic: VERIFY NOT WORKING FOR ME Post ReplyPost New Topic
Author
Message << Prev Topic | Next Topic >>
BeachBum
Super User
Super User
Avatar

Joined: April 11 2007
Location: United States
Online Status: Offline
Posts: 1877
Posted: December 20 2021 at 20:56 | IP Logged Quote BeachBum

I must be getting old or lost my mind... But verify is
not responding. I just notice it as I go along time
without using it. Reinstalled 2.2.3beta. No joy. What am
I missing???

Pete...

__________________
Pete - X10 Oldie
Back to Top View BeachBum's Profile Search for other posts by BeachBum
 
smarty
Super User
Super User
Avatar

Joined: May 21 2006
Location: United States
Online Status: Offline
Posts: 719
Posted: December 21 2021 at 17:31 | IP Logged Quote smarty

Help me out Pete.... "Verify" what/where???

I am running the same version.... I will try to verify your
issue ...lol...

__________________
Elk - Insteon - BlueIris - DMC1 - PowerHome - XLobby - HA_Bridge w/Dots - Brultech
Back to Top View smarty's Profile Search for other posts by smarty
 
BeachBum
Super User
Super User
Avatar

Joined: April 11 2007
Location: United States
Online Status: Offline
Posts: 1877
Posted: December 22 2021 at 13:58 | IP Logged Quote BeachBum

If your in a macro using Powerhome Explorer you should
be able double click the formula and then click on
Verify to check the functionality of that formula. There
must be a setting somewhere I stepped on to cause it not
to work.

__________________
Pete - X10 Oldie
Back to Top View BeachBum's Profile Search for other posts by BeachBum
 
BeachBum
Super User
Super User
Avatar

Joined: April 11 2007
Location: United States
Online Status: Offline
Posts: 1877
Posted: December 23 2021 at 17:14 | IP Logged Quote BeachBum

SMARTY:
                                      

HAVE YOU TRIED "VERIFY" YET

CHEERS,

        PETE..


__________________
Pete - X10 Oldie
Back to Top View BeachBum's Profile Search for other posts by BeachBum
 
smarty
Super User
Super User
Avatar

Joined: May 21 2006
Location: United States
Online Status: Offline
Posts: 719
Posted: January 11 2022 at 21:08 | IP Logged Quote smarty

Peter - From the formula builder box, (I was having
trouble figuring out what you were referring too), I use
the "Verify" function all the time as I build up specific
formulas.

I have been able to do this will all versions of PH. I
have never seen a way to turn it off (no where in the PH
setup screen nor is it in the .ini config file).

Maybe a .DB corruption issue? Did you try the phupg.exe
trick to clean up your .DB file.

This may be a question for Dave. Sorry I am not much
help.

__________________
Elk - Insteon - BlueIris - DMC1 - PowerHome - XLobby - HA_Bridge w/Dots - Brultech
Back to Top View smarty's Profile Search for other posts by smarty
 
BeachBum
Super User
Super User
Avatar

Joined: April 11 2007
Location: United States
Online Status: Offline
Posts: 1877
Posted: January 12 2022 at 11:36 | IP Logged Quote BeachBum

Thanks for your the reply on PM also. I do believe it
may be DB corruption and I have run phupg and looked in
the ini to no avail. I have no idea where Dave is
hiding.... I do get a trace entre if there a syntax
error but nothing in the Verify box.

Pete

__________________
Pete - X10 Oldie
Back to Top View BeachBum's Profile Search for other posts by BeachBum
 
dhoward
Admin Group
Admin Group
Avatar

Joined: June 29 2001
Location: United States
Online Status: Offline
Posts: 4384
Posted: February 02 2022 at 18:35 | IP Logged Quote dhoward

Pete,

OMG, how've you been? Havent heard from you in a while.

When you say the "Verify" doesnt work, do you mean it returns a wrong answer or doesnt return anything at all? Can you post a
sample formula that is not working properly for you?

Older versions of PowerHome used to have a popup window when you hit the "Verify" button. More recent versions show up in the
bottom half of the split window. Im wondering if maybe you've collapsed your bottom half of the window so the results are no
longer visible. If this is the case, you should be able to position your mouse at the bottom of the formula window until it
changes to a double vertical arrow and then click and drag up until you can see the bottom pane.

Let me know,

Dave.
Back to Top View dhoward's Profile Search for other posts by dhoward Visit dhoward's Homepage
 
BeachBum
Super User
Super User
Avatar

Joined: April 11 2007
Location: United States
Online Status: Offline
Posts: 1877
Posted: February 03 2022 at 18:17 | IP Logged Quote BeachBum

Well damn, talk about a long time.. Where have you been??
Out on a sabbatical? Ok this problem has got to be real
simple to fix. I double click a formula and in the window
I click on Verify and it does not show a return code. It
acts like if it is a good one as in syntax but if I force
a syntax error it logs on the event log. So far I have
not been able to pinpoint when it started. I first saw it
in the latest release but it may have been earlier. I
tried an older database but to no avail. I have run
phupg.exe over and over. When I double click the formula
it brings up "Formula Builder".




__________________
Pete - X10 Oldie
Back to Top View BeachBum's Profile Search for other posts by BeachBum
 

If you wish to post a reply to this topic you must first login
If you are not already registered you must first register

  Post ReplyPost New Topic
Printable version Printable version

Forum Jump
You cannot post new topics in this forum
You cannot reply to topics in this forum
You cannot delete your posts in this forum
You cannot edit your posts in this forum
You cannot create polls in this forum
You cannot vote in polls in this forum