Active TopicsActive Topics  Display List of Forum MembersMemberlist  Search The ForumSearch  HelpHelp
  RegisterRegister  LoginLogin
PowerHome Programming
 PowerHome Messageboard : PowerHome Programming
Subject Topic: Inseton ConroLinc Problem Post ReplyPost New Topic
Author
Message << Prev Topic | Next Topic >>
TonyNo
Moderator Group
Moderator Group
Avatar

Joined: December 05 2001
Location: United States
Online Status: Offline
Posts: 2867
Posted: December 30 2012 at 16:54 | IP Logged Quote TonyNo

Trying to get this to work with buttons for Groups 2-5. Group 1 works just fine. I added links with group and button numbers with no results.

Any ideas?
Back to Top View TonyNo's Profile Search for other posts by TonyNo Visit TonyNo's Homepage
 
TonyNo
Moderator Group
Moderator Group
Avatar

Joined: December 05 2001
Location: United States
Online Status: Offline
Posts: 2867
Posted: December 30 2012 at 17:15 | IP Logged Quote TonyNo

Maybe this unit is broken, or, too old. I just tried to add it to the ISY and got a few errors when using Autodiscovery. Stating that it was a ControLinc worked, however. That strategy did not work in PH.

After adding to the ISY, I'm now seeing Group 1 and 5 in PH.

Edited by TonyNo - December 30 2012 at 17:30
Back to Top View TonyNo's Profile Search for other posts by TonyNo Visit TonyNo's Homepage
 
grif091
Super User
Super User


Joined: March 26 2008
Location: United States
Online Status: Offline
Posts: 1357
Posted: December 30 2012 at 18:34 | IP Logged Quote grif091

It sounds like the links were not getting written in the ControLinc by PH. A device will not send a Group protocol sequence until the specific button has a Controller link so it knows where to send the Group Cleanup Direct message. Once the ISY added the links pointing to the ISY PLM a Group Broadcast message is sent by the ControLinc which has no specific destination address. So long as the PH PLM has the needed link it will trigger on a Group Broadcast message even though the ControLinc does not send a Group Cleanup Direct to PH..    

Edited by grif091 - December 30 2012 at 18:35


__________________
Lee G
Back to Top View grif091's Profile Search for other posts by grif091
 
TonyNo
Moderator Group
Moderator Group
Avatar

Joined: December 05 2001
Location: United States
Online Status: Offline
Posts: 2867
Posted: December 30 2012 at 19:17 | IP Logged Quote TonyNo

Interesting. I'm only seeing button groups 1 and 5. 2-4 are MIA. Also, I saw group 1 as soon as I plugged it in, before linking anything.
Back to Top View TonyNo's Profile Search for other posts by TonyNo Visit TonyNo's Homepage
 
grif091
Super User
Super User


Joined: March 26 2008
Location: United States
Online Status: Offline
Posts: 1357
Posted: December 30 2012 at 19:36 | IP Logged Quote grif091

The PH forum will not accept image files. Do you have somewhere an image of the Links tab for the ControLinc as the Current Device can be hosted with a link to the image in the forum. It sounds like the PH PLM does not have the required the links or they have the wrong Group numbers. Could be the same with the ControLinc, the right number of links but the wrong information. Depending on how the ControLinc was added to the ISY it would erase the PH generated links in the ControLinc.

PH is using a PLM different from the ISY?
?

__________________
Lee G
Back to Top View grif091's Profile Search for other posts by grif091
 
TonyNo
Moderator Group
Moderator Group
Avatar

Joined: December 05 2001
Location: United States
Online Status: Offline
Posts: 2867
Posted: December 31 2012 at 12:22 | IP Logged Quote TonyNo

Sure...





Yes. The ISY has it's own PLM.
Back to Top View TonyNo's Profile Search for other posts by TonyNo Visit TonyNo's Homepage
 
grif091
Super User
Super User


Joined: March 26 2008
Location: United States
Online Status: Offline
Posts: 1357
Posted: December 31 2012 at 12:57 | IP Logged Quote grif091

The definitions look good. Once PH creates them (FLAGGED CREATE) I would expect the ControLinc to send Group protocol messages to the PLM.

__________________
Lee G
Back to Top View grif091's Profile Search for other posts by grif091
 
TonyNo
Moderator Group
Moderator Group
Avatar

Joined: December 05 2001
Location: United States
Online Status: Offline
Posts: 2867
Posted: December 31 2012 at 16:55 | IP Logged Quote TonyNo

Those were set up yesterday. It's been so long since I was this deep into it, I can't recall if I need to do anything to get that to happen.
Back to Top View TonyNo's Profile Search for other posts by TonyNo Visit TonyNo's Homepage
 
TonyNo
Moderator Group
Moderator Group
Avatar

Joined: December 05 2001
Location: United States
Online Status: Offline
Posts: 2867
Posted: December 31 2012 at 17:13 | IP Logged Quote TonyNo

OK, I got it. I just disconnected PH from the PLM and reconnected. Thanks!
Back to Top View TonyNo's Profile Search for other posts by TonyNo Visit TonyNo's Homepage
 
dhoward
Admin Group
Admin Group
Avatar

Joined: June 29 2001
Location: United States
Online Status: Offline
Posts: 4271
Posted: January 04 2013 at 22:10 | IP Logged Quote dhoward

Tony,

Did you get your ControlLinc working?

Dave.
Back to Top View dhoward's Profile Search for other posts by dhoward Visit dhoward's Homepage
 
TonyNo
Moderator Group
Moderator Group
Avatar

Joined: December 05 2001
Location: United States
Online Status: Offline
Posts: 2867
Posted: January 05 2013 at 14:12 | IP Logged Quote TonyNo

Yessir!
Back to Top View TonyNo's Profile Search for other posts by TonyNo Visit TonyNo's Homepage
 

If you wish to post a reply to this topic you must first login
If you are not already registered you must first register

  Post ReplyPost New Topic
Printable version Printable version

Forum Jump
You cannot post new topics in this forum
You cannot reply to topics in this forum
You cannot delete your posts in this forum
You cannot edit your posts in this forum
You cannot create polls in this forum
You cannot vote in polls in this forum